Maak meer kans met jouw persbericht

Free publicity is a gift
binnenkort nieuwe data

Weten hoe je meer kans maakt om in de krant te komen? Of waarom jouw persbericht de krant niet haalt? Dan is dit je kans. In de workshop free publicity is a gift leer je hoe journalisten naar een persbericht kijken en wat nieuwswaarde is.

Twee kanten van de medaille

Als freelance journalist en tekstschrijver ben ik verzender en ontvanger van persberichten en zie dus twee kanten van de medaille. Ik werk onder meer als freelancer voor het Eindhovens Dagblad en in die rol krijg ik veel persberichten binnen en zie ik wat er beter kan. Ik schrijf ook persberichten voor mijn klanten, vaak op lokaal of regionaal niveau, soms landelijk. Mijn persberichten kwamen voorbij in lokale en landelijke kranten, maar ook op televisie, bij Luuk Ikink bijvoorbeeld.

Hoe werk ik?

Ik werk met kleine groepjes en inventariseer vooraf welke vragen er zijn zodat ik kan zorgen dat je daar antwoord op krijgt. Ook krijg je de kans vooraf een persbericht in te sturen ter bespreking. Op deze manier zorg ik dat je zoveel mogelijk leert.

Inhoud workshop

  • nieuwswaardecriteria
  • het verschil met andere teksten
  • opbouw persbericht
  • embargo
  • verzending
  • beeldmateriaal
  • do’s & don’ts

Meedoen of vragen?

Mail naar bianca@woord.nu.  Ook een 1-op-1-traject of een in-huis-training is mogelijk.

Contact

Woord
Provincialeweg 74A
5503 HJ Veldhoven

telefoon 040 78 73 109
mobiel 06 14 62 98 55
e-mail bianca@woord.nu